Temaer

Temaer


Der kan være mange grunde til at overveje samtaleterapi hos en psykolog.


Nogle mennesker har en helt konkret oplevelse som de ønsker en psykologs vinkel på. Andre oplever udfordringerne som mere mere diffuse og kan have svært ved at sætte ord på disse. Generelt gælder det, at uanset hvilken problematik eller hvilke udfordringer en klient kommer med, så vil vedkommende opleve at problemfeltet bliver mere overskueligt, konkret og håndterbart.


Mange vil føle sig mere afklaret og mindre forvirret efter få samtaler, og selvom det kan tage tid at ‘gøre noget ved sagen’, så er selve klientens bevidsthed om udfordringens karakter og retningens ditto, ofte en lettelse i sig selv.


Mange der søger psykologbistand oplever, at følelser som tristhed, ensomhed, tomhed, angst, bekymring, skyld eller vrede fylder for meget. Det er måske ikke så let at forholde sig så positivt og håbefuldt, som man kunne have ønsket, og det manglende overskud kan komme til udtryk i ens engagement i arbejdet eller nære relationer ved fx flere konflikter eller mindre intimitet.


I undermenuerne til denne menu kan du læse lidt om nogle af de ‘temaer’, der ofte kan udspille sig når man søger psykologhjælp. Dem jeg beskriver her handler om stress, angst, depression eller krisetilstande, herunder eksempelvis parforholdsproblemer og skilsmisse men der kan dog sagtens være tale om helt andre temaer, og intet er for stort eller småt at tage op.